versenyfelhívás

A versenyfelhívásra jelentkezés 2012. május 14-én lezárult!

Keressük Magyarország következő hitech világsikereit!

A MOBILITÁS ÉS MULTIMÉDIA KLASZTER 2012. JÚNIUS 6-ÁN RENDEZI MEG A MAGYAR INNOVÁCIÓS TECHSHOW 2012 ELNEVEZÉSŰ KIÁLLÍTÁST, AMELYEN MAGYARORSZÁG 21 LEGINNOVATÍVABB HIGH-TECH MEGOLDÁSÁT MUTATJA BE. A KIÁLLÍTÁSON MEGTEKINTHETŐ 21 FEJLESZTÉST A „KERESSÜK MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ HITECH VILÁGSIKEREIT” ELNEVEZÉSŰ VERSENYEN PÁLYÁZÓK KÖZÜL EGY FÜGGETLEN SZAKMAI ZSŰRI FOGJA KIVÁLASZTANI. A VERSENYRE A JELEN FELHÍVÁS SZERINT LEHET PÁLYÁZNI.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter idén rendezi meg negyedik alkalommal az Innovációs TechShow-t, amely a legígéretesebb és legfrissebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget. A rendezvény célja a magyarországi info-kommunikációs iparág legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek bemutatása a szakmai közönség, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség számára.

A tavalyi eseményhez hasonlóan az idei kiállításon bemutatandó legjobb 21 pályaművet is egy független szakmai zsűri fogja kiválasztani a jelen felhívással meghirdetett nyílt verseny résztvevői közül. A kiválasztott pályázók 2012. június 6-án egy egész napos program keretében, több száz résztvevő előtt mutatkozhatnak be.

A TechShow 2012 kiemelt támogatója a Magyar Telekom, védnökei a Magyar Külügyminisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal. Az esemény szakmai partnerei az Akkreditált Infokommunikációs Klaszterek Fóruma, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ). Az esemény média partnerei a Bitport, a Blog.hu, a Figyelő, az Index, az Insider Blog, a HWSW, a Origo és a The Next Web.

A „Keressük Magyarország következő hitech világsikereit” elnevezésű versenyre olyan high-tech fejlesztésekkel lehet nevezni, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • kifejlesztésük/előállításuk az elmúlt 1-3 évben történt,
 • legalább is bemutatható, működő prototípus állapotban vannak,
 • infokommunikációs technológiára épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező high-tech megoldások, elsősorban – de nem kizárólag – a következő területek valamelyikén:
  - innovatív tartalommegosztó és hirdetési szolgáltatások
  - machine-to-machine kommunikáció, “dolgok internete”
  - mobil technológiák, mobil alkalmazásfejlesztés,
  - internet biztonság és hozzáférés.

A versenyre a csatolt mellékletben található formanyomtatvány kitöltésével lehet pályázni.

A meghosszabbított nevezési határidő: 2012. május 14. 17.00 óra.

A nevezéseket PDF formátumban a techshow@mmklaszter.com e-mail címre várjuk.

A beérkezett nevezések közül prominens szakértőkből álló független szakmai zsűri választja ki Magyarország 21 leginnovatívabb high-tech megoldását. Az eredmények várhatóan 2012. május 21-tól lesznek megtekinthetőek a Kiállítók menüpontban.

A kiválasztott 21 fejlesztés bemutatására egy kreatív installációs környezetben 2012. június 6-án az Akvárium Klub-ban kerül sor.

Felhívjuk a Tisztelt Nevezők figyelmét arra, hogy a TechShow 2012 nonprofit rendezvény, így a kiválasztott társaságoktól nettó árbevételüktől függően hozzájárulást kérünk a kiállítás költségeihez. A befizetett hozzájárulások teljes egészben a rendezvény költségeit, elsősorban a kiállított termékek bemutatását elősegítő térbeli installációk építési és technikai költségeit fogják fedezni. A hozzájárulás mértéke a kiválasztott társaságok esetében az egyes kategóriákban a következőképpen alakul:

 • magánszemélyek, illetve 25 millió forint alatti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 20 ezer forint;
 • 25-50 millió forint közötti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 50 ezer forint;
 • 50-150 millió forint közötti éves nettó árbevételű vállalkozások számára a hozzájárulás összege (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) nettó 80 ezer forint;
 • 150 millió forint feletti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) vállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 120 ezer forint.


További információk a rendezvényről

A TechShow 2012 újdonsága lesz, hogy a hazai ICT innováció krémjét felvonultató kiállítás mellett

(1) teret ad a vezető hazai üzleti inkubációs és akcelerációs műhelyeknek és egyetemi technológiai transzferirodáknak, hogy a TechShow 2012 rivaldafényében és szellemiségében – vagyis kipróbálható demókon keresztül – bemutathassák legújabb eredményeiket; és

(2) elismert nemzetközi vendégelőadók meghívásával, és az ezzel járó kétnyelvűséggel vonzó közeget kíván teremteni a magyar innovációs ökoszisztéma iránt érdeklődő külföldi látogatók, befektetők és kiállítók számára is.


Adatvédelmi záradék

A szervezők kijelentik, hogy a „ Keressük Magyarország következő hitech világsikereit” elnevezésű verseny során tudomásukra jutott ötleteket, műszaki, illetve kivitelezési megoldásokat, valamint bármilyen más üzleti titoknak minősülő adatot bizalmasan kezelnek, azt – a verseny elbírálásában részt vevő független szakmai zsűri kivételével – harmadik személy felé nem továbbítják. A szervezők kötelezettséget vállalnak továbbá arra is, hogy a független szakmai zsűri tagjai magukra nézve is kötelezőnek ismerik el ezen feltételeket.

A szervezők kijelentik, hogy fenti nyilatkozatukban vállalt felelősségük értelemszerűen nem terjed ki a „Magyar Innovációs TechShow” elnevezésű innovációs kiállításon bemutatott megoldások olyan jellemzőire, amelyek a kiállításon a látogatók számára egyébként is észlelhetőek, vagy amelyeket a kiállító kifejezetten bemutat a látogatók számára.

A szervezők a pályázók személyes adatait kizárólag a „Keressük Magyarország következő hitech világsikereit” elnevezésű verseny elbírálásához, illetve a nyertes pályaművek tekintetében a Magyar Innovációs TechShow 2012 elnevezésű kiállítás megszervezéséhez, valamint kommunikációjához használhatják fel.