médiamegjelenések

Mint eddig minden évben, a média idén is kiemelt figyelmet szentelt a TechShow-nak. Ezt jelzi, hogy több mint 40 alkalommal, döntő többségben egyértelműen pozitívan számoltak be a rendezvény előkészületeiről, illetve magáról az eseményről. A tudósítások zöme IT-tech médiában jelent meg, de országos napilapok - Blikk, Magyar Nemzet, Népszabadság - illetve a kereskedelmi televíziók, rádiók és videórovatok - TV2, Klubrádió, Katolikus Rádió, IndexVideo, Hirado.hu - is exkluzív tartalommal adtak hírt a legígéretesebb hazai fejlesztésekről. A nemzetköziesedés jegyében a TechShow – történetében először – felkerült az egyik legkomolyabb nemzetközi újmédia fórum, a The Next Web honlapjára is, mint ajánlott technológiai esemény, és bekerült a Szilícium Völgy-i egyik legismertebb startup hub-jának számító US Market Access Center 2012. június 13-i hírlevelébe. A Ustream jóvoltából pedig az esemény weboldalán és az Origó címlapján követhették az eseményt azok, akik személyesen nem tudtak eljönni.

Egymásnak estek a robotok az Akváriumban (Hirado.hu)

A legígéretesebb magyar infokommunikációs fejlesztések mutatkoztak be az innovációs szakma, a befektetői közösség és a nagyközönség előtt az Akvárium klubban.

Kalocsai hidrogénautó és robotok harca (Index)

Szilícium-völgyi befektetők is kíváncsiak voltak a legújabb magyar fejlesztésekre. Tech Show 2012.

Bokszoló robotok Budapesten (TV2 Tények)

Bokszoló robotok, szupertakarékos autó, és óriási terepasztal. A jövő technikáit muttaták ma be Budapesten a Techshown. Olyan magyar találmányokról van szó, amik akár világsikert is hozhatnak feltalálóiknak.

Innovációs csúcstalálkozó

Figyelő, 34.o.
2012. 06.14.

Hazai ötletparádé az egérúttól az erőmérőig (BitPort)

Kevesebb csillogás, több szakmaiság, jóval szélesebb nemzetközi kitekintés és minimálisra faragott levegőbe beszélés jellemezte az idei TechShow-t.

Bemutatkoztak a magyar találmányok

Magyar Nemzet, 12.o.
2012.06.07.

Bokszoló robotok

Népszabadság, 2.o.
2012.06.07.

Gyerekbetegséget előzne meg a magyar innováció (Origo)

A legérdekesebb fejlesztéseket felvonultató Magyar Innovációs Techshow-n hidrogéncellás elektromotorral meghajtott jármű, közösségi vásárlást megreformáló weboldal és vezeték nélküli internet segítségével irányítható miniszenzor is volt. Az MIT kutatója szerint a magyar innovátoroknak segíteni kellene egymást ahelyett, hogy irigykednének a másik sikereire.

A közönség a hatékonyságnövelést díjazta (Piac & Profit)

Vállalkozások számára hasznosítható hatékonyságnövelő webes alkalmazás kapta a leginnovatívabb találmányak járó közönségdíjat a negyedik alkalommal megrendezett Innovációs TechShow-n.

Innováció, kütyük, startup: TechShow 2012 (TechNet)

A rendezvényt 2009 óta tartják meg, és a szervezők szerint a, teljes nevén, Magyar Innovációs TechShow a magyar CES-ként azonosítható be. Az Akváriumban (korábban Gödör) tartott egész napos rendezvényre mi inkább a modern, trendi BNV kifejezést használnánk, de minden pejoratív felhang nélkül.

Megvannak a 4. Innovációs TechShow nyertesei (IT Cafe)

Többek között hatékonyságnövelő alkalmazást és háromdimenziós erőmérő szenzort díjaztak.

4. Innovációs TechShow – A Pázmányosok nyertek (Bevezetem)

Hatékonyságnövelő alkalmazást és háromdimenziós erőmérő szenzort díjaztak.

Nem halott a magyar kutatás-fejlesztés (Fancity)

Az Akváriumban vonultak fel idén hazánk startup projektjei, valamint azok a befektetők és irodák is feltűntek, akik ezeket a projekteket felkarolják, pénzt szereznek és adnak a fejlesztőcsapatoknak ötleteik megvalósításához. A kiállítóként résztvevő csapatok kreatív megoldásokkal és érdekes prezentációkkal készültek, de standjaiknál mindenféle kérdésre is válaszoltak.

Magyarország legígéretesebb hi-tech találmányai mutatkoznak be az 4. Innovációs TechShow-n (IT Extreme)

Szerdán reggel megnyílt a negyedik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow. A Mobilitás és Multimédia Klaszteráltal szervezett kiállításon összesen 21 magyar KKV vállalkozás által kifejlesztett találmány, technológiai alkalmazás mutatkozhat be a közönség előtt. Az országos pályázaton kiválasztott újdonságok között egészségügyi, kereskedelmi, űrtechnológiai, kulturális valamint játékipari fejlesztések láthatók. Az esemény látogatóinak szavazata alapján este újra átadják a leginnovatívabb találmánynak járó TechShow Nagydíjat.

Bokszoló robotokkal megyünk a forradalomba (HVG)

A térlátás-ellenőrző alkalmazás lett a befutó, de a minden ellen védő adatkockától a turisztikai alapon kapható ingyen mobilinternet konstrukcióig jó pár sikergyanús megoldást láttunk a hazai startupok nemzetközi seregszemléjén. Állítólag elkezdődött a harmadik ipari forradalom.

Sorsfordítók – TechShow a Katolikus Rádióban

A hanganyag letölthető a fenti címmel.

Sikeres volt a 4. Innovációs TechShow (SG HírMagazin)

Vállalkozások számára hasznosítható hatékonyságnövelő webes alkalmazás, a JobCTRL (Jobcontroll) kapta a leginnovatívabb találmányak járó közönségdíjat a negyedik alkalommal megrendezett Innovációs TechShow-n, ahol 21 magyar csúcstechnológiai találmány mutatkozott be a közönség előtt. A befektetőkből álló szakmai zsűri elismerését a Pázmány Egyetem laborja által fejlesztett háromdimenziós erőmérő szenzor kapta.

Innovációs TechShow: bemutatkoznak a legígéretesebb hi-tech találmányok (Infovilág)

Ma negyedik alkalommal tartották meg a Magyar Innovációs TechShow-t. A Mobilitás és Multimédia Klaszter által  szervezett kiállításon 21 magyar kis- és közepes vállalkozás által kifejlesztett találmány, technológiai alkalmazás  mutatkozott be a közönség előtt. Az országos pályázaton kiválasztott újdonságok között egészségügyi, kereskedelmi, űrtechnológiai, kulturális valamint játékipari fejlesztéseket láthatták az érdeklődők. Az esemény látogatóinak szavazata alapján az este átadták a leginnovatívabb találmánynak járó TechShow Nagydíjat.

Magyaros angolsággal az innováció útján (IT Business)

Egyesek sikerként, mások csalódásként élhetik meg az Innovációs Techshow-t, azonban a rendezvény mindenképpen meghatározó pontja lehet a magyar ”it-biznisz” fejlődésének.

Bemutatkoznak Magyarország legígéretesebb hi-tech találmányai (Hirado.hu)

Megnyílt a negyedik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow. A kiállításon összesen 21 magyar kkv vállalkozás által kifejlesztett találmány, technológiai alkalmazás mutatkozhat be a közönség előtt.

Üt a robot, mint Klicskó (Blikk)

Bokszoló robotokkal forradalmasíthatja a játékipart egy magyar cég. A CloudRobot technológia a számítógépes játékkal kapcsolja össze az élethűen mozgó robotokat.

Analogy Dialogue: rendezd webre a céges tudást! (BitPort)

A 4. Innovációs TechShow résztvevői között kutatva több olyat találtunk, akiket már a rendezvény előtt is igyekszünk bemutatni a Bitporton. Az Analogy Dialogue a vállalati tudásbázist egyfajta tőkeként kezelve olyan megoldáson dolgozik, amikor minden céges tapasztalatból kereshető adat válik.

Innovációs TechShow

Magyar Nemzet, 15.o.
2012.06.02

A jövő Rubikjai versenyeznek (Origo)

Magyarországon fejlesztett, máshol még nem látott találmányok versenyeznek június elején a Budapesten tartott Innovációs TechShown. A rendezvény célja a huszonegy leginnovatívabb hazai csúcstechnológiai termékének bemutatása.

Szertár

Klubrádió
2012. május 31.

Bokszoló robotoktól az országimázs-javító képeslap alkalmazásig (Hirado.hu)

Kiválasztották az Innovációs TechShow-n bemutatkozó 21 legígéretesebb hazai digitális fejlesztést. Virtuális személyi edző, egérútkereső, digitális molekulajelölő, ultra-energiatakarékos gépjármű, last minute színházjegykereső alkalmazás -többek között ezek a hazai fejlesztések mutatkoznak be június 6-án, a negyedszer megrendezett Innovációs TechShow-n.

Megvannak az idei Innovációs TechShow résztvevői (BitPort)

A szakmai zsűri kiválasztotta az idei Innovációs TechShow 21 résztvevőjét: az ígéretes fejlesztések és világhírre is jogosító ötletek bemutatása mellett neves előadók színesítik a június 6-i rendezvény programját.

Jön a 4. Innovációs TechShow (Insider Blog)

Virtuális személyi edző, egérút-kereső, digitális molekulajelölő, ultra-energiatakarékos gépjármű, last minute színházjegy kereső alkalmazás – többek között ezek a hazai fejlesztések mutatkoznak be június 6-án, a negyedik alkalommal megrendezett Innovációs TechShow-n.

TechShow Nagydíjas fejlesztő “a siker ösvényén” (IT Business)

Tavaly még csak versenyző volt az Innovációs TechShow-n, idén már a zsűri tagja a Webcam Laboratory-t fejlesztő cég vezérigazgatója.

Szakértő, befektető, szakpolitikus, újságíró és tavalyi győztes az Innovációs TechShow zsűrijébén (Insider Blog)

Idén is az innovációs ökoszisztéma sokféleségét tükröző szakértői zsűri dönt a Magyar Innovációs TechShow nyílt pályázatára beérkezett nevezésekről.

Negyedszer rendezezik meg a TechShow-t

Magyar Nemzet, 16.o.
2012.05.09.

Itt mutatkoznak be a legígéretesebbek (Piac & Profit)

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. Május 11-ig lehet pályázni a megjelenésre.

Újító cégeket keres a TechShow 2012 (Index)

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a magyar infokommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. A kiállítókat országos pályázaton választja ki a szakértői zsűri, a pályázatok leadásának határideje május 11.

Június elején magyar CES, negyedszer (Insider Blog)

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. A kiállítókat országos pályázaton választja ki a szakértői zsűri.

Innovációs TechShow negyedszer: pályázaton választják ki a legígéretesebb hazai startup fejlesztéseket (IT Extreme)

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezi meg a legígéretesebb magyar info-kommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t. A kiállítókat országos pályázaton választja ki a szakértői zsűri.

Júniusban Innovációs TechShow negyedszer, még lehet pályázni (IT Cafe)

A szervezők pályázaton választják ki a legígéretesebb hazai startup fejlesztéseket.
A Mobilitás és Multimédia Klaszter közleményben jelezte, hogy 2012. június 6-án negyedik alkalommal rendezik meg a legígéretesebb magyar infokommunikációs termékek és szolgáltatások számára bemutatkozási lehetőséget kínáló Innovációs TechShow-t.

Innovációs TechShow: még több világrengető ötlet (BitPort)

Ezúttal a soros magyar EU elnökséghez kapcsolódó hivatalos programként zajlik az Innovációs TechShow. Az ígéretes hazai fejlesztéseket bemutató programsorozat legfrissebb kiadásán az orvoslástól az űrkutatáson át a mindennapi életet megkönnyítő megoldásokig sokféle újdonság szerepel.

Szexi volt a III. Innovációs Techshow! (Insider Blog)

Nos még sohasem voltam az Mklaszter Innovációs Techshow-ján, de ma sikerült elmennem. És lássatok csodát: fantasztikus volt a hangulat, klassz startupok prezentáltak és ott volt mindenki, aki a mai hazai innovációban feltörekvő cégnek számít. Sőt mindent lepipált a csinos hostessek látványa. Testközeli tudósítás következik.

Nagyifigyelő és demokratikus zenegép a TechShow-n (Index)

2011. május 18-án rendezték meg a harmadik magyar Innovációs Techshow-t. Az előző évek tapasztalata, hogy a multik akár egyből a kiállításon lecsapnak egy-egy fejlesztésre.

Ki lesz az új Neumann János? (HWSW)

Ma már nem lyukkártyákkal kell bűvészkedni, és a számítógépek memóriakapacitása sem probléma, de még mindig van mit felfedezni. Magyarországon ugyan tudunk sorolni néhány technológiai világsikert az elmúlt évekből, de még messze nem tudjuk azt mondani, hogy sikeresek lennénk az innovációban.