kiállítók

Adatkocka

Adatkocka Kft. Az Adatkocka és a hozzá kapcsolódó havidíjas szolgáltatás a SoHo szektor számára kínál kényelmes és automatikus megoldást a fájlok, dokumentumok védelmére, egy mobil előfizetés áráért. A megrendelő irodájában elhelyezett Adatkocka informatikai tudás nélkül üzemeltethető fájlszerverként, a rajta lévő adatokat illetéktelenek számára olvashatatlanná teszi, majd a titkosított adatokról automatikusan több példányban másolatot készít a távoli adatközpontba. Használatához nincs szükség rendszergazdára, könnyen kezelhető grafikus felület teszi lehetővé az egyedi hozzáférési jogok beállítását és kezelését. A bankszektor által is használt titkosító kulcs alkalmazásával az adatokhoz csak az férhet hozzá, akinek az Adatkocka tulajdonosa hozzáférést biztosít. Az emberi beavatkozás nélkül történő titkosításnak és mentésnek köszönhetően az adatvesztés okozta károk és költségek elkerülhetőek.

Amblyopia felismerése
korai gyermek- és csecsemőkorban
Pécsi Tudományegyetemmm Laboratóriumunk kidolgozott egy, a térlátás vizsgálatán alapuló gyors, egyszerű és igen érzékeny szűrőmódszert, mellyel 3 éves kortól kiszűrhetők a potenciális amblyopok. Az általunk kidolgozott, laptopon vagy tableten megjelenő ábra csak ép térlátású személyeknél vált ki választ, sztereolátással nem rendelkezőknél vagy tompalátóknál nem. Eddigi eredményeik alapján ezen teszt segítségével a még panaszt nem okozó, kisfokú törési hibák, látens szemmozgászavarok is egyszerűen kimutathatóak. A fejlesztőknek célja reagálni a gyermekszemészeti szűrővizsgálat jelenlegi módszereinek azon hiányosságaira, hogy jelenleg nincsenek gyorsan, egyszerűen, széles körben alkalmazható, megfelelő érzékenységű, potenciálisan amblyopiára vezető rendellenességet vizsgáló szűrőmódszerek. A vizsgálómódszerekhez a kutatócsoport saját szoftvereket és protokollt dolgozott ki.

Analogy Dialogue

Licence to Manage
Kft.
Analogy Dialogue – A tapasztalatok tőkésítése
A humán tőke legnagyobb részét képező tapasztalati tőke menedzselése mindeddig megoldatlan feladat. A szervezetben felhalmozott tapasztalatok megfelelő áramoltatásával jelentősen csökkenteni lehet a fluktuáció miatt felmerülő költségeket (elveszített tapasztaltság, betanulás, helyettesítés költségei) és a fizikai távolságból fakadó költségeket (hasonló problémák újra megoldása különböző szervezeti egységekben). Az Analogy Dialogue egy olyan informatikailag támogatott módszertan, amely integrálja a fejlett keresőrendszerek technológiáját a kognitív tudományok eredményeivel. A tapasztalatokat hozzáférhetővé, felhalmozhatóvá és áramoltathatóvá teszi. Ezzel átalakítja a tapasztalatmenedzsment folyamatát, és lehetőséget teremt a szervezetek számára a működés során felhalmozott tapasztalatok valós tőkésítésére.
Cloud Robot

mm Fejlett Technológiai Eszközök Kft. A Fejlett Technológiai Eszközök Kft. robotikai fejlesztéssel foglalkozik a játékipar számára. Az CloudRobot költséghatékony, azonban élvonalbeli koncepciót takar, mely a videojáték piac területén új távlatokat nyit meg. A virtuális valóság élményét nyújtó robotikai megoldás az emberek otthonába varázsolja és számítógépes játékkal kapcsolja össze a hihetetlenül életszerű, emberi mozdulatokra képes robotokat. A forradalmian új, szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi tetszőleges számú, szinkronizált mozgású humanoid robot irányítását akár az interneten keresztül is. A játék megjelenítésére felhasználónként 2 db fizikailag létező humanoid robotmodell és 1 db boksz ring (platform) és számítógép monitor szolgál. Az egyes felhasználók (platformok) közötti kapcsolat interneten keresztül jön létre, szinkronizációjukat egy szerver biztosítja.
DAQit


Biotech Laboratórium Informatikai Rendszerek Intézet
Neumann János Informatikai Kar Óbudai Egyetem
Biotech Laboratórium / Neumann János Informatikai Kar – Óbudai Egyetem/ A Biotech Laboratórium fő kutatási/fejlesztési területei közé tartoznak a különböző beágyazott életvitel támogató szenzorhálózati megoldások, vezetéknélküli/GSM alapú jelzőrendszerek, egészségügyi portálok, orvosi képfeldolgozó szoftverek (rákkutatás), valamint bioinformatika. A Biotech Labor 2004 óta számos eHealth és bioinformatikai projektben dolgozott, és jelenleg is több regionális, illetve nemzetközi (FP7-es) projektben vesz részt sikerrel. A Neumann János Informatikai Kar az európai felsőoktatási térben versenyképes, a hazai informatikai képzés kínálatában kiemelkedő színvonalú mérnök informatikus alapképzést (BSc képzést) és mesterképzést (MSc képzést) nyújt tehetséges hazai és külföldi hallgatóinak. Az Óbudai Egyetem 12.000 hallgatóval, összesen 900 alkalmazottal, 400 oktatóval, 5 karon, 2 központban és összesen 3 kampuszon folytatja oktatási és kutatási tevékenységét.
Dension WiRC

Dension Audio Systems Kft. A Dension WiRC iPhone és Andorid okostelefonokkal WiFi-n kommunikáló vezérlőegysége egy olyan Linux alapú hardverplatform, amely képes minden olyan berendezés irányítására, amelyhez nem szükséges magas fokú precízió. A termék felhasználási módjainak csak a fantázia szabhat határt. Lehetővé teszi lakásvilágítás, quadcopterek, RC járművek, relék okostelefonon történő vezérlését. Videó átviteli képessége tovább bővíti felhasználását. Feleslegessé teszi bárminemű műanyag távirányító meglétét. 8 csatornája lehetővé teszi komplexebb rendszerek irányítását, nyitott fejlesztési platformja pedig megnyitja az utat a világ minden fejlesztője, művésze számára, hogy álmait megvalósítsa.
Egérút

AntaresNav Kft. Az Egérút online közösségi navigációs alkalmazás okostelefonokra. A program különlegessége, hogy az útvonaltervezés egy központi szerveren történik, amely figyelembe veszi a felhasználóktól beérkező valósidejű anonim statisztikákat, a hisztorikus adatokat, illetve az operátor által bevitt forgalmi információkat. Mivel a dinamikus POI-kat is tartalmazó térképadatbázis a szerveren található, a felhasználók mindig a legaktuálisabb változatot érik el. A program letöltése és használata ingyenes, ez biztosítja a legszélesebb körű elterjedését. Az Egérút alkalmazásra hat különböző szolgáltatás épül, ezek a forgalmi adatszolgáltatás, térerősség térkép, egyedi navigáció, flottakövetés és flottamenedzsment, illetve mobilon megjelenő helyfüggő reklámok.
Gravity Impress

Gravity R&D A Gravity R&D connected TV szolgáltatók és nagy weboldalak nyereségességét növeli azáltal, hogy tartalom- és termékajánlásaikat dinamikusan személyre szabja a fogyasztók egyéni ízlése szerint. Ezt az adaptívan tanuló algoritmusok teszik lehetővé, melyek nyomon követik és „tanulják” a felhasználók viselkedését, s így bármilyen eszközön személyre szabott ajánlásokat tudnak nyújtani. A céget négy kutató alapította, akik a rangos Netflix Prize-on holtversenyben az első helyezést érték el azzal, hogy a világ legnagyobb online filmkölcsönzőjének ajánlójával szemben a legmagasabb eredménynövekedést érték el. Ez az ajánlótechnológia került bele az IMPRESS nevű termékbe, amit azóta számos IPTV szolgáltató-óriásnál implementáltak világszerte, hogy személyre szabott tartalomajánlásokkal gazdagítsák a nézők tévézési élményét.
Idoo

Attrecto Zrt. Az Attrecto Zrt. egy elhivatott, mobil mániás okostelefon app fejlesztő csapat Győrből. Legújabb fejlesztésük, az Idoo, egy korábbi sikeres munkájuk, a “5 Minutes Break” tovább gondolt változata. Az idoo egy olyan okostelefon alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó bárhol és bármikor irányított testedzést végezzen egy virtuális személyi edző felügyeletével. Az az első olyan android és iPhone telefonokra letölthető app, amely képes pontos visszajelzést adni a gyakorlat elvégzésének hatékonyságáról.
A telefonokban található gyorsulás mérő segítségével a „tainer” képes mérni azt, hogy a telefonnal a kézben végrehajtott gyakorlat mennyiben tér el az ideálistól. Ez által a gyakorlatozó képet kaphat arról, hogy mennyire hatékonyan végzi el az adott gyakorlatot. A mozdulatsorok ideális végrehajtását profi szakemberek segítségével modellezték.
JobCTRL TCT Hungary Kft. A TcT Hungary Kft. 1995-ös alapítása óta Magyarország vezető K+F vállalkozásai közé nőtte ki magát. Kutatóműhelyéből sorra kerülnek ki a magas innováció tartalmú sikeres termékek, ahogy a 2010-es TechShow győztes CallMix is. Idén a JobCTRL rendszer mutatkozik be, amely egy 3 éves K+F program eredményeként a vállalatok hatékonyságnövekedésére nyújt egyedülálló megoldást. A rendszert használó vállalatok a bevezetést követően 30%-os növekedést is realizálhatnak, továbbá oly módon támogatja a vezetői munkát, hogy a vezetők hagyományos tevékenységei akár a felére is csökkenhetnek.
JustListenTo.it KIBU Mi nem akarunk mást, csak jó zenét hallgatni, és nem érdekel minket, hogy ez egy amatőr banda, egy hálószoba-dj, vagy egy nemzetközi szupersztár száma. A JustListenTo.It egy olyan zenelejátszó oldal, ami a YouTube tag rendszerén alapszik. A keresésben megadott tagekhez legközelebb álló zenéket választja ki, és játsza le azokat megszakítás nélkül. A lejátszólista mellett a további 15 legjellemzőbb tag is megjelenik, hogy könnyen tudj navigálni a tagfelhőben. Egy csomó új zenét tudsz így megtalálni miközben átalakulnak a zenehallgatási szokásaid is!
Ma este színház!

Ma este színház! Kft. A Ma este Színház! a last minute koncepció alkalmazása a színházjegyek piacára: az eladatlan színházi férőhelyeket értékesítjük az interneten keresztül, az előadás napján, féláron. A Ma este Színház! három ponton nyújt többet a hagyományos jegyvásárlási csatornákhoz képest: 50% jegyár, átlátható felület az aznap elérhető előadásokról, megkönnyített választási és vásárlási szituáció. A kínálati oldal számára a Ma este Színház! biztosítja a rendelkezésre álló férőhelyek maximális kihasználását anélkül, hogy jelentősen befolyásolná a hagyományos jegyvásárlási csatornákat. A koncepció sikeres: fél éves működésünk során a budapesti színházak többsége csatlakozott a kezdeményezéshez és jegyeladásaink dinamikusan nőnek. Célunk a gyors expanzió a CEE régióban (Lengyelország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Bulgária) illetve a működésünk kiterjesztése egyéb esti szórakozási fajtákra. Jelentős növekedési potenciált látunk a tárgynapon kedvezménnyel értékesített szabadidős programok piacán.
mcule.com

mcule.com Kft. Az mcule.com célja, hogy létrehozza a legjobb online elérhető gyógyszerkutatási platformot. Rendszerünk egy nagy méretű gondosan válogatott és naprakész molekula adatbázisból, egy számtalan szűrési lehetőséget biztosító integrált keretrendszerből valamint a molekula beszerzéseket egyszerűsítő komponensből áll. Az igyenes keresési modulok mellett felhasználóink előfizetéses rendszerben férhetnek hozzá az mcule.com saját fejlesztésű, illetve olyan ismert szoftvergyártók eszközeihez, mint a Chemaxon, vagy a Biosolveit. Felkészült csapatunk biotechnológiai és gyógyszerkutató cégeket segíti abban, hogy jelentősen javítsák a felfedezési módszereik hatékonyságát.
Nemesys Engine

Nemesys Games A Nemesys Games egy független játékfejlesztő stúdió, Budapest Belvárosában. Csúcs minőségű verseny és kazuár játékokat készítünk az általunk fejlesztett multiplatform 3D játékmotorunk segítségével. A Nemesys motort úgy fejlesztettük, hogy mobil platformokon is képes legyen 3D környezetek professzionális megjelenítésére. A legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően megelőztük a versenytársainkat és olyan képi világot hoztunk létre, amit még előttünk másnak nem sikerült mobil autóverseny játékban.
OptoForce

 PPKE-ITK Az OptoForce egy olyan háromdimenziós erőmérő szenzor, amely messze megelőzi képességeiben a piacon jelenleg elérhető hagyományos egydimenziós alapszenzorokat. A háromdimenziós erőmérő képességével pedig nem csak az erő nagyságát hanem annak irányát is képes érzékelni (például csúszás), ezáltal nemcsak felülmúlja ezen érzékelőket, hanem gyakorlatilag új kategóriát teremt a piacon. A háromdimenziós erőmérésen túl a rendkívüli mérési átfogása teszi egyedülállóvá az érzékelőt, ami képes akár egy tollpihe érintését detektálni, valamint az emberi tapintáshoz hasonlóan akár pulzusmérésre is használható, de emellett egy kalapácsütésnek is ellenáll, sőt még mérni is képes azt!
ORCA

Pécsi Tudományegyetem A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán olyan ultra alacsony fogyasztású jármű prototípusának fejlesztése folyik, amelynek elektromotoros meghajtásához saját fejlesztésű hidrogén-üzemanyagcella szolgáltatja az elektromos áramot. A hidrogéncella a jövő energiaforrása, mivel a hidrogén a környezetben egyik leggyakrabban előforduló elem, primer energiahordozó. A gépjárműben több innováció is található. Fejlesztéseink, kutatásaink többsége hasznosítható az autóiparban, de külön ki kell emelni az üzemanyagcellás hajtást, amelyet a lehető legmagasabb hatásfok érdekében optimalizáltunk. A hidrogéncellákhoz kifejlesztett hajtásláncunk tetszőlegesen méretezhető kisebb-nagyobb teljesítményigényre, illetve egyéb alkalmazásokhoz is illeszthető.
Quargo

Neonia Kft. A Quargo név egy új típusú QR kódot és egy QR olvasó alkalmazást takar. Az alkalmazás segítségével a “régi” QR kódokat úgy olvashatjuk, hogy vizuálisan is látjuk a linkek tartalmát, még mielőtt ellátogatnánk egy-egy weboldalra, ill. a felhasználók saját virtuális tartalmakat tudnak feltölteni a Quargo kódok mögé, melyeket az Augmented Reality technológiával jelenítünk meg a valós képben, így a QR kódot Augmented Reality Markerként használjuk már.
RemoteSense

BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.  A RemoteSense új szintre emeli a vezetéknélküli szenzorhálózatokat. Az alkalmazott rádiós technológiának és a korszerű protokollnak köszönhetően egy olyan átviteli rendszert hoztunk létre, mely önszerveződő módon, energia- és költséghatékonyan tud információt eljuttatni egy központi egységhez úgy, hogy a terjedési tulajdonságai lényegesen jobbak, mint más, hasonló technológiáknak. A rendszer szabadtéren 2-3 km-es körzetben, épületen belül pedig 3-5 szint között biztosít átvitelt, miközben hagyományos ceruzaelemről is több évig működik. A megoldás kiválóan alkalmazható vezeték nélküli smart metering feladatokra, segítségével víz-, villany-, illetve gázórák távoli leolvasása is megoldható. Környezetvédelmi monitoring és egészségügyi megfigyelő rendszereknél új lehetőségeket nyit a nagy hatótávolság, az energiahatékony működés és a state of the art biztonsági megoldások használatával. A kétirányú kommunikációnak, valamint az egyszerű és önműködő telepítésnek köszönhetően ipari létesítményekben és intelligens otthonokban egyaránt alkalmazható mind információgyűjtésre, mind beavatkozó egységek vezérlésére.
StratoDroid

Endrődi Dániel A StratoDroid egy távoli vezérlésre, adatgyűjtésre alkalmazható okos számítógép, amely ipari -, otthonautomatizálási, továbbá természet megfigyelési és kutatási célokat is kielégít. Moduláris felépítéséből adódóan tetszőlegesen felszerelhető, kiegészíthető különböző szenzorokkal, vezérlőkkel, így téve skálázhatóvá a felhasználási módokat. A párhuzamos telemetriát műholdas, vagy gsm hálózaton, wifi, bluetooth, vagy lan kapcsolaton keresztül is képes megvalósítani, alacsony áramfelhasználása révén pedig üzemeltethető kizárólag megújuló energiaforrásokkal (főleg napenergiával). Alkalmazható a lakásunk melegétől a hűvös vadonon át, egészen a felső sztratoszféra hideg vákumáig egyaránt, a vezérléséhez pedig kizárólag egy okostelefon is elegendő. Never Stop Exploring….ez a StratoDroid.
TaxiStartup

TaxiStartup A TaxiStartup egy platform, amely magában egyesít mindent, ami egy taxi business profi módon való működtetéséhez kell: GPS nyomkövetés, flotta menedzsment, sofőr és utas mobilalkalmazások, webes foglalás. Mindez a web felhőben, 0 Ft. üzembehelyezési díjjal, bármely iPhone taxi app-pal integrálható módon. És itt jön a desszert: a platformunkat használó taxi cégek akár továbbértékesíthetik megrenedeléseiket vagy szabadon álló flottájukat más taxicégek felé. Valósággá válhat a flotta nélküli taxi cég. Jól hangzik? Nézzük meg, hogy készen áll-e rá a világ!
WiSpot

Patonai Szabolcs Internetezz ingyen mobilodról e-képeslap küldéssel!
A WiSpot okostelefon app segítségével turisták igyen WiFi internethez jutnak a kompatibilis hotspot hálózatokon. Ehhez csupán egy elektronikus képeslapot kell megosztaniuk ismerőseiknek kedvenc közösségi médiumukon keresztül. Az egyedi fejlesztésű WiSpot Backend biztosítja a szolgáltatás működéséhez szükséges hardver/szoftver és adminisztrációs elemeket. A WiSpot hálózatokat helyi vagy regionális turisztikai promóterek részére kínáljuk, mint egy kiemelten releváns értéknövelt szolgáltatás és reklámeszköz. A modern, okostelefonnal rendelkező turisták számára komoly frusztrációt okoz a drága adatroaming és a bizonytalan internethozzáférés utazásaik során, ezért az ingyenes WiFi komoly hívószó számukra, míg a turisztikai promóter számára a vendégek által generált személyes, helyszíni ajánlások jelentős, releváns reklámértéket jelentenek.